Despre Tupperware

         Firma  Tupperware este o societate americana, cu sediul in Orlando, Florida, infiintata dupa cel de-al doilea razboi mondial. Numele firmei vine de la chimistul american Earl Tupper, care in anul 1944 a inventat polietilena speciala, incasabila, din care sunt confectionate produsele si sistemul de inchidere ermetic.
Compania are o cifra de afaceri de peste 2 miliarde $, este prezenta in peste 100 de tari si are 14 fabrici in toata lumea. Este prima companie din lume care a inceput sa foloseasca sistemul de vanzari prin reuniuni de prezentare in familie.
          Produsele  Tupperware sunt:
ermetice, incasabile, usoare, colorate, usor lavabile (apa rece si detergent lichid);
sunt fabricate din material pure, netoxice, ideale pentru a fi puse in contact cu orice fel de aliment;
fac economie de spatiu, timp, energie, bani;
sunt folosite la pastrarea prospetimii alimentelor crude sau preparate, la prepararea, transportul, congelarea si servirea estetica si igienica a lor;
sunt nedeformabile, multifuctionale, rezista la temperaturi cuprinse intre 45°C si 100°C (unele pana la 240°C ), si sunt garantate cel putin 10 ani;
nu absorb si nu degaja mirosuri;
sunt unice, materialul este produs numai de firma Tupperware si incercarile de copiere au fost esecuri.
          Alte intrebuintari ale materialelor din care sunt confectionate produsele Tupperware:
echipamente cosmonauti, piloti si scafandri;
fabricarea conductelor de transport apa;
medicina ( ex: valvele artificiale ale inimii );
fabricarea geamurilor antiglont.
          Fiecare produs poarta marca europeana de igiena. Produsele Tupperware sunt testate anual de catre “ Institutul de Sanatate Publica si Igiena “ din Londra, care elibereaza un certificat de garantie. Produsele sunt foarte apreciate pe pietele dezvoltate (Europa de Vest ), acestea fiind prezente in numar mare in bucatariile de familie.
          In functie de destinatia lor, sunt fabricate din materiale cu caracteristici diferite de transparenta, flexibile sau rigide, rezistente la temperaturi variate. Inchiderea emetica permite gatirea mai simpla si mai rapida a alimentelor, conservarea, servirea lor la masa, precum si transportul lor.